Promega
Proteinase K
Proteinase K produsert av Tritirachium album Limber, er en serin protease med bred kløyveaktivitet for fordøyelse av proteiner i biologiske prøver.
Proteinase K, produsert av soppen Tritirachium album Limber, er en serin protease som viser bred kløyveaktivitet. Den kløyver peptidbindinger ved siden av karboksylgruppen til alifatiske og aromatiske aminosyrer og er nyttig for generell fordøyelse av protein i biologiske prøver. Den er renset for å fjerne RNase- og DNase-aktiviteter. Stabiliteten til Proteinase K i urea og SDS og dens evne til å fordøye naturlige proteiner gjør den nyttig for en rekke applikasjoner, inkludert forberedelse av kromosomalt DNA for pulsfelt gelelektroforese, proteinfingering og fjerning av nukleaser fra preparater av DNA og RNA. En typisk arbeidskonsentrasjon for Proteinase K er 50-100 ug/ml. Anbefalt reaksjonsbuffer: 50 mM Tris-HCl (pH 8.0), 10 mM CaCl(2).